Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-30 09:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/i-australien-ar-klimatkrisen-akut-men-makthavarna-latsas-att-det-regnar/

KULTURDEBATT

Kulturdebatt. I Australien är klimatkrisen akut – men makthavarna låtsas att det regnar

Trots alla bränder är Australien ett av få länder som rest till klimatmötet i Madrid med en extremt konservativ politik. Man gör så lite man kan.
Foto: Saeed Khan/AFP

Brandsäsongen har bara börjat i Australien. Ändå rasar mer än hundra bränder bara i regionen runt Sydney. Landet är västvärldens största koldioxidutsläppare – och saknar en upplyst klimatpolitik. Sverker Sörlin ser ett land där den populistiska nationalismen går hand i hand med kolindustrin.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.