Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

I dag inleds ny Jackson-rättegång

Foto: Joel Ryan / AP
260 miljarder kronor. Det är summan som Michael Jacksons familj kräver av konsertarrangören AEG Live när en ny rättegång inleds under måndagen.

Skälet till skadeståndskravet är att familjen Jackson, med popstjärnans 82-åriga mor Katherine i spetsen, anklagar AEG för att ha anställt läkaren Conrad Murray som är dömd till fyra års fängelse för att ha vållat Michael Jacksons död.

”AEG hade rättsliga skyldigheter att behandla Michael Jackson säkert och att inte utsätta honom för risker. Men AEG, trots vetskapen om Michael Jacksons hälsotillstånd, bröt mot dessa skyldigheter genom att sätta sin strävan efter massiva intäkter från turnén framför Michael Jacksons hälsa och säkerhet”, står det i familjens yttrande enligt The Guardian.

AEG hävdar dock att de inte har haft något med Murrays anställning att göra.

Rättegången beräknas pågå i tre månader.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.