Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-25 06:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/inga-besked-fran-dramatens-extrainsatta-mote/

Kultur

Inga besked från Dramatens extrainsatta möte

Dramatens styrelse höll extramöte på fredagen. Foto: Magnus Hallgren

Efter de senaste veckornas kritik mot arbetsmiljön på Dramaten höll styrelsen ett extrainsatt möte under fredagseftermiddagen. Vad som sades på mötet vill man dock inte kommentera.

Rätta artikel

Enligt Dramatens presstjänst håller styrelsen numera tätare möten efter den senaste tidens kritik mot ledningen, och bekräftar att ett möte har hållits under fredagen.

– Men vi har inget att kommunicera från det.

Läs mer: Styrelsen på Dramaten sammankallas till extrainsatt möte

DN har även varit i kontakt med ledamöter i styrelsen som också är förtegna kring vad som sades på mötet. När styrelsen ska träffas nästa gång har presstjänsten ingen information om.

Dramatens ledning och styrelse har kritiserats för att inte ha agerat tillräckligt när det gäller missförhållanden på arbetsplatsen, något styrelsen också medgett i ett internt brev till de anställda.

Att anställda upplevt problem med arbetsmiljön på Dramaten har varit känt under en längre tid, och hamnade återigen i blickfånget efter dokumentären om Josefin Nilsson på SVT. Därefter har bland annat skådespelaren Julia Dufvenius och regissören Jenny Andreasson berättat för DN om deras upplevelser vid Dramaten och deras avsaknad av förtroende för ledningen. 

I onsdags samlades facket på arbetsplatsen till ett medlemsmöte för information och diskussion, och kulturutskottet har begärt ett möte med Dramatens ledning, i första hand vd:n Eirik Stubø och styrelseordföranden Ulrika Årehed Kågström.

Läs mer:

Kulturministern: Dramatens styrelse måste ta ansvar

Fackets kritik mot Dramaten-ledningen: ”Vi kräver förändringar”

Eirik Stubø: ”Vi har inte samma bild av situationen”