Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-25 07:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/ingen-diggiloo-turne-i-sommar/

Musik

Ingen Diggiloo-turné i sommar

Sarah Dawn Finer är en av artisterna som skulle ha varit med under sommarens Diggiloo-turné.
Sarah Dawn Finer är en av artisterna som skulle ha varit med under sommarens Diggiloo-turné. Foto: Karin Törnblom/TT

Det blir ingen Diggiloo-turné i Sverige i sommar. Med 47 dagar kvar tills turnén skulle dragit ut på vägarna meddelar arrangörerna att evenemanget flyttas till 2021 på grund av coronaviruset och de rådande reglerna för allmänna sammankomster.

TT Text

”Det är med otroligt tunga hjärtan vi skriver detta. Att det gått så långt att vi behöver ta det här beslutet. Men hälsan och säkerheten, för både personal och publik, är vår högsta prioritet och även om vi gjort allt i vår makt för att lösa detta är det bara att inse, denna sommar kommer det inte vara möjligt att genomföra Diggiloo på ett säkert sätt”, skriver de på hemsidan.

Sommarens Diggiloo-turné skulle ha besökt ett 20-tal städer med artister som David Lindgren, Peter Jöback, Sarah Dawn Finer och Tommy Nilsson. Enligt arrangörerna siktar de på att flytta över såväl turnéschemat som artister till nästa sommar.