Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-09 06:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/ingen-polsk-tv-sandning-av-ceremonin-nar-tokarczuk-tilldelas-nobelpriset/

KULTUR

Ingen polsk tv-sändning av ceremonin när Tokarczuk tilldelas Nobelpriset

Olga Tokarczuk tilldelas Nobelpriset i litteratur 2018 ”för en berättarkonst som med encyklopedisk lust gestaltar gränsöverskridandet som livsform”.
Foto: Michael Winiarski

När Olga Tokarczuk på tisdag tar emot Nobels litteraturpris ur den svenska kungens hand kommer Polens statskontrollerade tv-bolag TVP inte att sända prisceremonin. Skälet är av allt att döma att Polens högernationalistiska regering avskyr allt som Olga Tokarczuk står för.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.