Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-29 06:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/inget-vanner-forran-publik-tillats-igen/

Kultur

Inget "Vänner" förrän publik tillåts igen

2002 samlades ”Vänner”-gänget för att ta emot en Emmy.
2002 samlades ”Vänner”-gänget för att ta emot en Emmy. Foto: REED SAXON

Det kan dröja så länge som till i höst innan den emotsedda återföreningen av ”Vänner”-ensemblen blir av. Anledningen är att tv-bolaget HBO är fast beslutet om att specialavsnittet ska spelas in inför publik. Att hitta en nödlösning med skådespelarna i hemkarantän betraktas inte som ett alternativ.

TT Text

– Det finns ett värde i att de här sex vännernas återförening bevittnas av en vilt hurrande publik. Vi vill inte göra någon webbsändning där folk står i sina kök och pratar, säger Robert Greenblatt på Warnermedia Entertainment, som äger HBO.

Tanken var att ”Vänner”-återföreningen skulle agera dragplåster när den nya strömningstjänsten HBO Max lanseras senare i maj.

– Om coronaviruset fortsätter att vara en faktor tillsvidare får vi kanske tänka om. Men för tillfället hyser vi förhoppningar om framtiden, säger Greenblatt.

”Vänner” sändes i tio säsonger 1994–2004 och räknas som en av de mest framgångsrika komediserierna någonsin.

Läs också: 

Tv-programmens studiopublik lämnar ett tomrum efter sig