Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-06 04:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/ingridstudion-startar-digital-gratisfestival-med-musik-i-36-timmar/

Kultur

Ingridstudion håller digital gratisfestival i 36 timmar

Popartisten Tove Styrke uppträder på digital gratisfestival med start 27/3
Popartisten Tove Styrke uppträder på digital gratisfestival med start 27/3 Foto: Anette Nantell

Ingridstudion på Södermalm bemöter coronautbrottet med en hel musikhelg. Alla konserter och dj-set kan följas med start klockan 14.00 fredag 27/3 på webbplatsen Twitch.tv eller facebook.

Bland det tjugotalet klara artisterna märks en rad namnkunniga musikskapare. Däribland Jenny Wilson, Peter, Bjorn and John, Johnossi, Pontus de Wolfe, Esther, Tove Styrke, Alice Boman och Thomas Stenström. Sexton liveakter och ett tiotal dj:er medverkar.

– Den här festivalen uppstod eftersom vi inte kan spela musik på något annat sätt nu. Vi som lever av och med och för musik kände att vi vill fortsätta att ge musik – vilket ju är svårt nu. Därför strömmar vi konserterna och dj-seten från Ingridstudion, säger dj:n och arrangören Kalle Josephson som tillsammans med Pontus Winnberg (Amason), Anders Persson och Björn Yttling (Peter, Bjorn and John) är drivande krafter bakom helgen.

Festivalen är gratis, men kan stöttas ekonomiskt via twitch.tv eller 36h ingrid på Facebook. 

Skivbolaget och artistkollektivet Ingrid grundades 2012, då bland annat av Lykke Li, Jocke Åhlund (Teddybears) Björn Yttling (Peter, Bjorn and John), Johanna Beckman och Pontus Winnberg (Amason).