Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-07 08:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/interna-rapporter-varnade-om-dramatens-arbetsmiljo/

KULTUR

Interna rapporter varnade om Dramatens arbetsmiljö

Dramaten meddelade den 8 april att vd:n Eirik Stubø lämnar sin post eftersom man ”behöver en omstart på de områden som rör arbetsmiljö”.
Dramaten meddelade den 8 april att vd:n Eirik Stubø lämnar sin post eftersom man ”behöver en omstart på de områden som rör arbetsmiljö”. Foto: Magnus Hallgren

DN kan i dag avslöja innehållet i interna rapporter mellan 2017 och 2018 där Dramatens ledning och styrelse fått varningar om arbetsmiljön.

Företagshälsovården skriver, i en rapport från i fjol, att man är ”uppriktigt orolig över medarbetarnas hälsa och hur den här organisationen fortsättningsvis ska kunna leverera teater utan att allvarliga incidenter inträffar”.

– Det är sällan man hör en företagshälsovård använda sådan kraft i sina påståenden, säger Eva Vingård, professor emeritus i arbets- och miljömedicin.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in