Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-01 07:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/irland-planerar-festivaler-med-distansering/

Musik

Irland planerar festivaler med distansering

Irland kräver mer social distansering än såhär om det ska bli festival i sommar. Bilden är från The 1975:s spelning på musikfestivalen Lollapalooza på Gärdet i Stockholm 2019.
Irland kräver mer social distansering än såhär om det ska bli festival i sommar. Bilden är från The 1975:s spelning på musikfestivalen Lollapalooza på Gärdet i Stockholm 2019. Foto: Magnus Andersson/TT

Irland kan komma att tillåta festivaler senare i år, om de sker med social distansering. 

TT Text

Den irländska regeringen presenterade planerna som en del i hur man ska öppna upp samhället igen, efter nedstängningen i coronakrisens spår, skriver NME.

I planens femte slutfas med start den 10 augusti nämns att större folksamlingar, som festivaler, kan bli aktuella igen. De skulle då behöva genomföras med ett begränsat besöksantal och rätt distans mellan människor, både inomhus och utomhus.

I Danmark försökte man i veckan en annan strategi, där musikern Mads Langer uppträdde på en utsåld drive-in. Samtidigt har festivaler över hela världen ställt in eller skjutits upp. Flera forskare menar också att stora folksamlingar inte kommer att vara möjliga under hela 2020.