Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 13:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/israels-webbsandning-av-eurovision-hackades-visade-explosioner/

Kultur

Israels webbsändning av Eurovision hackades – visade explosioner

Förra årets vinnare Netta Barzilai från Israel framträder. Foto: Sebastian Scheiner/AP

Webbsändningen av Eurovision i Israel hackades och i stället för tävlingen visades i en kort sekvens animerade bilder av explosioner. Det rapporterar Reuters.

Rätta artikel

Enligt nyhetsbyrån Reuters ska det israeliska tv-bolaget KAN:s webbsändning från den första semifinalen av Eurovision song contest på tisdagen ha avbrutits och i stället visat animerade bilder som föreställde explosioner i Tel Aviv. Avbrottet ska ha varat i några få minuter och bara gällt webbsändningen.

Reuters rapporterar att KAN:s vd Eldad Koblenz skyller avbrottet på Hamas: ”Det gjordes ett försök, uppenbarligen från Hamas, att styra vår digitala sändning”, ska han ha sagt till Israels Army Radio. Hamas har inte kommenterat händelsen.

Eurovision song contest hålls i år i Israel efter att förra årets tävling vanns av den israeliska artisten Netta. På torsdag hålls semifinal två där Sveriges John Lundvik tävlar, och på lördag är det dags för final.

Nathan Shachar: Bakom Eurovision döljer sig en annan kamp