Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Italien gör tv-serie för barn om sexuella trakasserier

Foto: IBL

Den italienska tv-kanalen Rai spelar in en tv-serie för barn om sexuella trakasserier. Enligt seriens skapare är det den första serien för barn som tar upp ämnet, rapporterar AFP.

Tv-serien handlar om den 11-åriga flickan Joy som trakasseras av en familjevän, en advokat som spelar fotboll tillsammans med hennes pappa.

Seriens målgrupp är barn mellan 9 och 14 år och beskrivs av dess producenter som den första att ta upp ämnet sexuella trakasserier för barn, rapporterar AFP.

Luca Milano, chef för public service-kanalen Rais barnutbud, säger att de arbetat tätt med en grupp barnpsykologer under skapandet av serien. 

– Teamet har inte bara hjälpt till att skriva serien, de har också assisterat barnen som spelar i serien. De är bara barn och de behöver gestalta en del svåra moment, säger Luca Milano till AFP.

I serien får tittarna följa Joy när hon tävlar i en matlagningstävling i skolan men med tiden förändras hennes mående. Något som hennes vänner märker före hennes föräldrar.

Enligt Luca Milano var idén bakom serien var att lära barn om riskfyllda situationer och få föräldrar att se varningssignaler.

– Vi visar också barn hur de kan prata med vuxna. För det är inte lätt att tala med vuxna om sånt här, säger Luca Milano.

Inspelningen av serien kommer vara färdig i november och tv-kanalen arbetar nu på en informationskampanj om sexuella övergrepp som kommer släppas samtidigt som serien sänds.

Läs mer: Högerman tar över italiensk public service-tv

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.