Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-17 00:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/j-lo-och-shakira-klara-for-super-bowl/

Kultur

J-Lo och Shakira klara för Super Bowl

Bild 1 av 2 Jennifer Lopez
Foto: Patrick Semansky
Bild 2 av 2 Shakira
Foto: Victoria Will

Artisterna på vinterns Super Bowl är klara. Det blir Jennifer Lopez och Shakira som ska underhålla i halvtidsshowen.

”Det blir inte större än så här! Så peppad över att få var med”, skriver Shakira på Twitter.

TT Text

Artisterna gick ut med nyheten på Twitter, och bara minuter senare bekräftade NFL, proffsligan för amerikansk fotboll, att artisterna är klara för årets stora tv-händelse i USA.

"Ända sedan jag såg Diana Ross flyga upp i luften under en halvtidsshow har jag drömt om att uppträda på Super Bowl", säger Jennifer Lopez i NFL:s pressmeddelande , som fortsätter:

"Och nu är det ännu mer speciellt, inte bara för att det är NFL:s hundraårsjubileum, utan för att jag får uppträda med en annan latinsk artist. Jag kan inte vänta på att få visa vad vi tjejer kan göra på världens största scen".

Super Bowl, finalen i NFL, är den största tv-sändningen i USA och halvtidsshowen ses årligen av runt 100 miljoner tittare bara i USA. Under åren har de flesta stora namn inom amerikansk pop och rock uppträtt i halvtidsshowen, och uppdraget att få uppträda är normalt prestigefullt.

Förra vinterns Super Bowl-show hamnade dock i skuggan av uppmaningar om bojkott efter kontroverserna kring spelaren Colin Kaepernick, som varit utan NFL-klubb sedan han i protest mot polisbrutalitet och sociala orättvisor mot svarta började knäböja under den amerikanska nationalsången i samband med NFL-matcher.

Flera stjärnor rapporterades då ha tackat nej till uppdraget, som till slut gick till Maroon 5, Travis Scott och Big Boi.

För att försöka stävja framtida konflikter inledde NFL i augusti i år ett samarbete med rapparen Jay-Z och hans bolag Roc Nation för att, som de då uttryckte det , "förbättra upplevelsen av livematcher och utveckla ligans arbete mot sociala orättvisor". Roc Nation företräder både Jennifer Lopez och Shakira.

2020 års Super Bowl äger rum den 2 februari i Miami.