Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-11 02:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/jack-werner-sa-blev-faktaresistens-ett-nytt-satt-att-kalla-en-motstandare-korkad/

KULTUR

Jack Werner: Så blev faktaresistens ett nytt sätt att kalla en motståndare korkad

Vi älskar att ha rätt, och att se våra motståndare ha fel. Vi strävar efter symboler och berättelser där detta förhållande uttrycks och skildras. Bilden är Maria Westholms illustration till DN Kulturs artikelserie om faktaresistens.

Just nu krävs bokstavligen ingenting för att väcka ilska i sociala medier. Eftertanke är inte tidens melodi. Jack Werner skriver om hur människors förtjusning över att ha rätt och förkärlek för enkla symboler ligger bakom vår tids digitala förvirring.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.