Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-24 22:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/jared-diamond-viruset-ar-har-for-att-stanna-men-det-kommer-inte-sla-ut-var-civilisation/

Kultur

Jared Diamond: ”Viruset är här för att stanna, men det kommer inte slå ut vår civilisation”

”Jag tror inte det kommer bli lika illa som influensan 1918, men sedan dess har vi en årlig influensavåg som dödar tusentals. Även det här viruset är här för att stanna. Men det kommer inte slå ut vår civilisation, säger han.”
”Jag tror inte det kommer bli lika illa som influensan 1918, men sedan dess har vi en årlig influensavåg som dödar tusentals. Även det här viruset är här för att stanna. Men det kommer inte slå ut vår civilisation, säger han.” Foto: Agence Opale / Alamy Stock Photo

Författaren och historikern Jared Diamond har ägnat sitt yrkesliv åt att visa hur epidemier, krig och katastrofer ritar om vår världskarta. I två decennier har han envist varnat för att Kinas öppna marknader för vilda djur kan sprida dödliga virus globalt.

DN:s Martin Gelin träffar honom i ett bedrägligt paradisiskt Los Angeles.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in