Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-25 00:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/jared-diamond-viruset-ar-har-for-att-stanna-men-det-kommer-inte-sla-ut-var-civilisation/

KULTUR

Jared Diamond: ”Viruset är här för att stanna, men det kommer inte slå ut vår civilisation”

”Jag tror inte det kommer bli lika illa som influensan 1918, men sedan dess har vi en årlig influensavåg som dödar tusentals. Även det här viruset är här för att stanna. Men det kommer inte slå ut vår civilisation, säger han.”
”Jag tror inte det kommer bli lika illa som influensan 1918, men sedan dess har vi en årlig influensavåg som dödar tusentals. Även det här viruset är här för att stanna. Men det kommer inte slå ut vår civilisation, säger han.” Foto: Agence Opale / Alamy Stock Photo

Författaren och historikern Jared Diamond har ägnat sitt yrkesliv åt att visa hur epidemier, krig och katastrofer ritar om vår världskarta. I två decennier har han envist varnat för att Kinas öppna marknader för vilda djur kan sprida dödliga virus globalt.

DN:s Martin Gelin träffar honom i ett bedrägligt paradisiskt Los Angeles.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.