Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Joaquin Phoenix spelar Jokern i kommande film

Joaquin Phoenix
Joaquin Phoenix Foto: Jacovides-Borde-Moreau/IBL

Joaquin Phoenix kommer att gestalta Batmans nemesis Jokern i en kommande film, skriver filmbolaget Warner Bros på sin hemsida. För regi står Todd Phillips, som ligger bakom bland annat ”Baksmällan”-filmerna.

Den här gången är Jokern inte en bifigur, utan får i stället stå i centrum för handlingen. Enligt Hollywood Reporter har filmen en i sammanhanget ganska blygsam budget på runt 55 miljoner dollar – ungefär 470 miljoner kronor – och ska enligt uppgift dyka in mer på djupet i Jokerns bakgrund och persona.

Läs mer: Joaquin Phoenix: Jag vill ha odelad uppmärksamhet hela tiden 

Premiärdatum för filmen är ännu inte klart, men inspelningarna beräknas starta under året.

Tidigare har den ikoniske skurken gestaltats av bland annat Heath Ledger (”The dark knight”), Jared Leto (”Suicide squad”) och Jack Nicholson (”Batman”). Dessutom gjorde Mark Hamill Jokerns röst i tecknade ”Batman: The animated series” på 90-talet.

Läs mer: Joaquin Phoenix – ett av filmvärldens original 

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.