Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-21 18:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/jocke-jonna-om-den-svara-konsten-att-sluta-vara-barn/

Kultur

Jocke & Jonna om den svåra konsten att sluta vara barn

Joakim ”Jockiboi” Lundell är skandalkungen som blev en av vår tids mäktigaste medieprofiler. Tack vare den unga publiken lyckades han själv bli vuxen. Nu måste han vända barnen ryggen. För Matilda Gustavsson och Nicklas Thegerström berättar han om hur han överlevde barndomen. Och om kärlekshistorien ”Jocke & Jonna”.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in
Bild 1 av 6 Jocke och Jonna fortsätter att dokumentera sina liv, framför allt på Instagram, och nyligen utsågs de till ”Årets makthavare” i sociala medier. Jocke släpper snart självbiografin ”Monster”.
Bild: Nicklas Thegerström
Bild 2 av 6 Joakim Lundell behöver signera 4.000 böcker på en dag. Emma Idbrant ger honom vantar när han börjar få ont i fingrarna.
Bild: Nicklas Thegerström
Bild 3 av 6 Joakim Lundell om tiden som ”Jockiboi”: ”Jag hade bara kroppen, och om jag kom på något ännu sjukare att göra med den så kanske jag fick in 2.000 och klarade mig tre dagar till. Jag köpte mig tid. Och gick det dåligt kunde jag ta mitt liv. Jag hade redan försökt flera gånger så det fanns en acceptans för det i huvudet. Jag hade mentalt gått över den gränsen.”
Bild: Nicklas Thegerström
Bild 4 av 6 Joakim Lundells bästa vänner – Danjal Kanani och Jeremias Derrick – är anställda i bolaget Jocke och Jonna AB.
Bild: Nicklas Thegerström
Bild 5 av 6 I den guldklädda salen på Berns på Barncancergalan den 2 oktober. Sveriges barn och unga har fått rösta fram vem eller vad i världen som får dem att skratta mest. Joakim Lundell är vinnaren för andra året i rad. Han äntrar scenen i svart t-shirt och bara armar, där han tatuerat in svarta streck över de gamla budskapen ”I love hoes” och ”I love vodka”, och med tårar i ögonen. Här tillsammans med tioåriga Molly Bergendal.
Bild: Nicklas Thegerström
Bild 6 av 6 Videon till ”Monster” spelas in i ett ödehus i Sundsvall, med tolvårige Isac Burman Nyberg i rollen som barnet Joakim. Senare på kvällen kommer hans mobil att börja plinga hysteriskt och först tror han att den gått sönder. Men det är Joakim Lundell som taggat honom i ett inlägg på Instagram. Tolvåringen stirrar på skärmen där de nya följarna väller in i hundratal.
Bild: Nicklas Thegerström