Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-28 11:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/johan-croneman-det-norska-grishelvetet-far-allt-hopp-att-fara-om-djurindustrin/

KULTUR

Johan Croneman: Det norska grishelvetet får allt hopp att fara om djurindustrin

Bilderna är från dokumentären ”Grisarnas hemliga liv” som sänds på SVT. Under fem års tid har djurrättsaktivisten Norun Haugen dokumenterat norsk grisuppfödning med dold kamera.
Bilderna är från dokumentären ”Grisarnas hemliga liv” som sänds på SVT. Under fem års tid har djurrättsaktivisten Norun Haugen dokumenterat norsk grisuppfödning med dold kamera. Foto: SVT

I den norska dokumentären ”Grisarnas hemliga liv” avslöjas de norska grisböndernas hyckleri. Allt är mycket värre än i den gulliga reklamen. Det är faktiskt rena skräckfilmen. Och vanvården är dokumenterad.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.