Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-14 05:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/johan-hilton-glitter-motstand-och-marie-goranzon-pa-vift-arets-scenhost-har-god-potential/

KULTUR

Johan Hilton: Glitter, motstånd och Marie Göranzon på vift – årets scenhöst har god potential

Bild 1 av 3 2”Mental states of Sweden in dance”, regi Mattias Andersson, Elverket. Spelas nuMattias Andersson knyter ihop sin sociologiska kartläggning av det svenska kynnet med ett lika humoristiskt som gripande samarbete med Cullbergbaletten.
Bild 2 av 3 1 ”Norénhotellet”, regi Birgitta Egerbladh, Helsingborgs stadsteater. Premiär 23/9Birgitta Egerbladh är en av landets roligaste regissörer och koreografer – att låta henne gå loss på Lars Noréns dramatik är en fullkomligt lysande idé.
Bild 3 av 3 3”Kinema”, gästspel, Riksteatern. Spelas 3/10 på Södra teaternFinsk nycirkus låter kanske inte spontant som någon kioskvältare. Men att som här sätta den relation till filmkonsten borgar definitivt för en intressant kväll.

Johan Hilton om scenhösten 2017.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.