Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-30 09:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/johan-hilton-glitter-motstand-och-marie-goranzon-pa-vift-arets-scenhost-har-god-potential/

Kultur

Johan Hilton: Glitter, motstånd och Marie Göranzon på vift – årets scenhöst har god potential

Bild 1 av 3 2”Mental states of Sweden in dance”, regi Mattias Andersson, Elverket. Spelas nuMattias Andersson knyter ihop sin sociologiska kartläggning av det svenska kynnet med ett lika humoristiskt som gripande samarbete med Cullbergbaletten.
Bild 2 av 3 1 ”Norénhotellet”, regi Birgitta Egerbladh, Helsingborgs stadsteater. Premiär 23/9Birgitta Egerbladh är en av landets roligaste regissörer och koreografer – att låta henne gå loss på Lars Noréns dramatik är en fullkomligt lysande idé.
Bild 3 av 3 3”Kinema”, gästspel, Riksteatern. Spelas 3/10 på Södra teaternFinsk nycirkus låter kanske inte spontant som någon kioskvältare. Men att som här sätta den relation till filmkonsten borgar definitivt för en intressant kväll.

Johan Hilton om scenhösten 2017.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in