Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Hela samhället robotiseras, men rör ni våra hallåor är ni dödens

Johan Hilton skriver om ett jädra hallå i det svenska folkdjupet.

Finns det något som väcker sådant raseri hos det svenska folket som de förbiflimrande leendena mellan programmen i tablå-tv? I julas fick SVT, Erik Haag och Lotta Lundgren sina fiskar varma efter att ha spelat in sitt julvärdskap i förväg. Och i måndags sprack det svenska lagomskapets urberg än en gång mitt itu och fick miasman från rasande och besvikna tv-tittare att lägga sig som en dimma över medielandskapet. 

Läs mer: TV4 slutar med hallåor i rutan

TV4 slutar med hallåor och ersätts av anonyma röster! Bojkotta kanalen! Kasta ut tv:n, nu är inget roligt längre! Visst kan man skratta åt indignationen (och det gör man). Samtidigt är engagemanget rörande: denna passionerade längtan efter ett mänskligt ansikte, efter en vänlig stins i rutan som vinkar in- och avgång för passerande tv-program. Hela samhället kan robotiseras, men rör ni våra hallåor är ni dödens. Kan tesen om männi­skan som sällskapsdjur få en varmare bekräftelse? 

Detta är en opinionstext i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.