Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Hela samhället robotiseras, men rör ni våra hallåor är ni dödens

Johan Hilton skriver om ett jädra hallå i det svenska folkdjupet.

Finns det något som väcker sådant raseri hos det svenska folket som de förbiflimrande leendena mellan programmen i tablå-tv? I julas fick SVT, Erik Haag och Lotta Lundgren sina fiskar varma efter att ha spelat in sitt julvärdskap i förväg. Och i måndags sprack det svenska lagomskapets urberg än en gång mitt itu och fick miasman från rasande och besvikna tv-tittare att lägga sig som en dimma över medielandskapet. 

Läs mer: TV4 slutar med hallåor i rutan

TV4 slutar med hallåor och ersätts av anonyma röster! Bojkotta kanalen! Kasta ut tv:n, nu är inget roligt längre! Visst kan man skratta åt indignationen (och det gör man). Samtidigt är engagemanget rörande: denna passionerade längtan efter ett mänskligt ansikte, efter en vänlig stins i rutan som vinkar in- och avgång för passerande tv-program. Hela samhället kan robotiseras, men rör ni våra hallåor är ni dödens. Kan tesen om männi­skan som sällskapsdjur få en varmare bekräftelse? 

Detta är en opinionstext i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.