Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-12 22:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/johanna-nordstrom-jag-ar-sa-trott-pa-det-fint-polerade/

Johanna Nordström, en influencer som får unga kvinnor att må bra.
KULTUR

Johanna Nordström: Jag är så trött på det fint polerade

”Instagrams humordrottning” Johanna Nordström hade en ung, frisk kropp – men såg den som sitt livs problem. Hon avföljde alla som hon fick kroppshets av och fann frid.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in
Bild 1 av 12 ”Det var det värsta: att bli skrattad åt. Jag tror att det är en stor anledning till att jag vill vara rolig. Om folk skrattar med mig skrattar de inte åt mig.
Foto: Magnus Hallgren
Bild 2 av 12 ”Jag satt och avföljde en hel kväll, jag tror att jag avföljde 200 personer. Det var ­inget personligt; ­jag måste få censurera mitt flöde till dem som jag mår bra av.”
Foto: Magnus Hallgren
Bild 3 av 12 Lägenheten i Midsommarkransen på 38 kvadratmeter har inget kontor, Johanna Nordström arbetar vid matbordet.
Foto: Magnus Hallgren
Bild 4 av 12 Johanna Nordström i kulisserna under Female Friday på Stockholm comedy club.
Foto: Magnus Hallgren
Bild 5 av 12 ”Folk ringde till Postnords kundtjänst och var spritt språngande galna.” Johanna Nordström berättar om inspirationen till ”En helt vanlig dag på Postnord”, som hon och Torbjörn Averås ­Skorup fick Svenska ­humorpriset för, i kategorin Årets webbhumor.
Foto: Ola Axman/TT
Bild 6 av 12 Neonkraniet pryder väggen i Johanna Nordströms sovalkov.
Foto: Magnus Hallgren
Bild 7 av 12 Det är Female Friday på Stockholm comedy club. Linda Gerstenmayer, Johanna Nordström och Elin Viljestrand väntar i kulisserna.
Foto: Magnus Hallgren
Bild 8 av 12 ”Jag är så trött på det fint polerade att jag spyr. Jag går aldrig på events för jag vet att folk egentligen inte gillar varandra. Det är en fejkad värld som är utseendefixerad och som hetsar till hur man ska leva. Det är inget som jag vill vara en del av.”
Foto: Magnus Hallgren
Bild 9 av 12 Felix Martinsson filmar ett tv-inslag med Johanna Nordström till ett skolarbete.
Foto: Magnus Hallgren
Bild 10 av 12 Johanna Nordström om tiden då hon var som smalast: ”Jag har aldrig mått så dåligt över min kropp och över hur jag såg ut som då. Jag fick ångest bara jag tänkte på potatis.”
Foto: Magnus Hallgren
Bild 11 av 12 ”Första gångerna jag körde stand-up hade jag supermycket ­nedvärderande skämt om mig själv. Men det kändes inte bra.”
Foto: Magnus Hallgren
Bild 12 av 12 Det är Female Friday på Stockholm comedy club, Johanna Nordström uppträder.
Foto: Magnus Hallgren