Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-07 20:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/johanna-paulsson-sa-haller-drakarna-kvar-den-folkliga-fantasin-i-sina-klor/

KULTUR

Johanna Paulsson: Så håller drakarna kvar den folkliga fantasin i sina klor

Det här är Tradinno – rekorddraken som står i centrum under Tysklands äldsta folklustspel. Laddad för ett sådant uppdrag har han 80 liter fejkblod i ådrorna och 10 kilo flytande gas i lungorna. Årets Drachenstichspel ägde rum den 4–20 augusti i Furth im Wald.
Foto: Supplied by WENN com

Legender om drakar och deras dräpare tycks aldrig bli omoderna. DN:s Johanna Paulsson har besökt Drachenstichspelen i Bayern och berättar om ett fabelväsen som har mycket att säga om människans kulturhistoria och krigiska sinnelag.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.