Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-27 01:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/johannes-anyuru-islam-for-mig-ar-att-veta-vad-jag-ska-saga-vid-min-pappas-grav/

Kultur

Johannes Anyuru: ”Islam för mig är att veta vad jag ska säga vid min pappas grav”

Johannes Anyuru besöker sin pappas grav på det muslimska gravfältet på Hisingen i Göteborg. ”Det var i samband med att min pappa konverterade som han blev mer närvarande i mitt liv, en mer ansvarstagande människa, det var då jag lärde känna honom”, säger han.
Johannes Anyuru besöker sin pappas grav på det muslimska gravfältet på Hisingen i Göteborg. ”Det var i samband med att min pappa konverterade som han blev mer närvarande i mitt liv, en mer ansvarstagande människa, det var då jag lärde känna honom”, säger han. Foto: Peter Claesson

Fem år efter den hyllade ”En storm kom från paradiset” är Johannes Anyuru tillbaka med en ny roman, om terror och fascism i dagens Europa. Boklördags Malena Rydell möter en författare som inte skiljer det etiska från det estetiska.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in