Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 23:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/john-lundvik-det-har-varit-en-gladjeorkan/

Kultur

John Lundvik: Det har varit en glädjeorkan

Bild 1 av 2 Diggiloogänget på Mallorca.
Foto: Kristofer Sandberg
Bild 2 av 2 Diggiloogänget på Mallorca.
Foto: Kristofer Sandberg

Först väntar Eurovisionfinalen i Tel Aviv men redan nu har John Lundvik siktet inställt på sommarens turné.

– Tiden efter vinsten i Melodifestivalen har varit en glädjeorkan, säger John Lundvik som befinner sig på Mallorca för att repetera med övriga Diggiloogruppen.

Rätta artikel

Det är sjuttonde året som Diggilooturnén genomförs och den kommer att ta artisterna till storstäder som Malmö och Stockholm men också till mindre samhällen som Vagnhärad och Tibro med start den 3 juli och en sista spelning den 24 augusti. Föreställningen är på nästan två och en halv timma.

Den 9 mars vann du Melodifestivalen med ”Too late for love”. Hur har tiden efter vinsten varit?

– Det har varit en glädjeorkan samtidigt som det har varit enormt hektiskt på alla plan. Det känns som att jag varit i en ny stad varje dag men å andra sidan är det ju det här jag har jobbat för i alla år. Jag har en enorm respekt för det som händer nu, för framgång är tidsbaserat, den varar inte för alltid. Vet man det passar man på att njuta av resan medan den pågår.

Och nu är du på Mallorca. Vad gör du där?

– Det är en vecka med repetitioner, vi diskuterar vilka roller vi kommer att ha, bollar olika idéer. Det är glädje, fart och allvar i det vi gör. Under turnén kommer jag att visa upp lite andra sidor som alla kanske inte har sett tidigare, jag ska sjunga opera, dansa och sjunga på italienska. 

Under turnén får du sällskap av bland andra Jessica Andersson, Arvingarna, Magnus Carlsson, Mariette och Mimi Werner. Vad hoppas du själv få ut av den?

– Det är första gången jag gör en Sverigeturné och första gången jag är med på Diggiloo så det blir en kul utmaning att visa publiken något nytt som är både allvar och humor.

Och mitt i allt detta ska du ladda inför Eurovision i Tel Aviv?

– Det vi gör nu är bästa uppladdningen, att repetera på Mallorca blir en kombination av jobb och semester. Sedan åker vi till Tel Aviv redan den 5 maj för att slipa på numret. Det blir ju en betydligt större scen och en ljusshow som är riktigt häftig. Och jag tror att vi har en mycket bra chans att vara med i toppen.

Lundvik: ”Jag fick ett ja som förändrade mitt liv”