Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-03 00:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/josephine-bornebusch-gor-dramaserie-om-isolering/

Kultur

Josephine Bornebusch gör dramaserie om isolering

Josephine Bornebusch.
Josephine Bornebusch. Foto: Jonas Lindkvist

Josephine Bornebusch har skrivit manus till en ny dramaserie för Viaplay, som utspelar sig via skärmar, när huvudpersonerna är fast i isolering. Serien har arbetsnamnet ”Orca”, en titel som anspelar både på att orka med och på det latinska namnet för späckhuggare, som anses vara ett av de mest sociala djuren.

TT Text

Inspelningarna har påbörjats med ett mindre filmteam, där bara en skådespelare åt gången spelas in för att minimera kontakterna. Rollfigurerna kommunicerar med varandra genom telefoner och webbkameror. Josephine Bornebusch både skriver manus, regisserar och spelar en av rollerna. I övriga roller syns bland andra Johan Rheborg, Alba August, Vera Vitali och Marie Göranzon.

”Det känns galet kul att vi är igång med inspelningen. Jag är också väldigt glad att dessa så begåvade skådespelare valt att medverka i det här projektet. Tillsammans tror och hoppas jag att vi kan skapa något alldeles speciellt,” säger Josephine Bornebusch i ett pressmeddelande.

Serien förväntas ha premiär på Viaplay till hösten.

Läs mer: Josephine Bornebusch i DN-intervju om serien ”Älska mig”: ”Jag har ingen att skylla på om serien blir nedskriven”