Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-24 11:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/journalister-i-turkiet-vagrar-tystna/

Kultur

Journalister i Turkiet vägrar tystna

Bild 1 av 6 I oktober förra året grep turkisk polis chefredaktören Murat Sabuncu och två kolumnister på oppositionstidningen Cumhuriyet i en räd mot redaktionen i Istanbul. Man hade även efterlysningar på tio andra högt uppsatta medarbetare.
Foto: Emrah Gurel AP
Bild 2 av 6 ”Vi tänker på våra kollegor hela tiden. Det är för dem vi fortsätter att arbeta. Skulle vi ge upp har de gjort allt förgäves”, säger Aykut Kücükkaya, redaktör på Cumhuriyet.
Foto: Terese Cristiansson
Bild 3 av 6 President Recep Tayyip Erdogan.
Foto: Sergey Guneev
Bild 4 av 6 Protester mot fängslandet av Cumhuriyets före detta chefredaktör 2015.
Foto: Can Erok AP
Bild 5 av 6 Cumhuriyets före detta chefredaktör Can Dündar greps efter att ha publicerat bilder på hur Turkiet levererade vapen till islamistiska grupper i Syrien.
Foto: Anette Nantell
Bild 6 av 6 En IS-anhängare dödade på nyårsnatten 39 personer på nattklubben Reina i Istanbul. Attentatmannens första tänkta måltavla var Cumhuriyet.
Foto: AP

Istanbul. Runt 140 journalister är fängslade. Nära 180 turkiska medieföretag har tvingats stänga. Tusentals har förlorat jobbet. Många har lämnat landet. Men Cumhuriyet, en av landets äldsta tidningar, fortsätter granska makten trots hot från både stat och terrorister.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in