Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-01 01:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/joyce-carol-oates-jag-minns-mig-inte-som-barn/

KULTUR

Joyce Carol Oates: Jag minns mig inte som barn

Bild 1 av 4 Mitt arbete är en del av mitt liv och jag tycker om det. Jag kan ägna en hel morgon åt en enda sida, sedan gå vidare och så tillbaka igen, fast kanske till något som jag skrev för ett par månader sedan. Det är mer som att leva med någonting än att arbeta med någonting.
Bild 2 av 4
Foto: Axel Öberg
Bild 3 av 4 Joyce Carol Oates arbetar från sju på morgonen och under hela dagen i arbetsrummet i Princeton, New Jersey.
Bild 4 av 4 Ettåriga bengalkatten Cleopatra, sällskap hemma hos Joyce Carol Oates.
Foto: Axel Öberg

I en ny memoarbok närmar sig Joyce Carol Oates sin barndom. Ändå säger den amerikanska författaren att hon haft svårt att få syn på sig själv – och fick ta en höna till hjälp. Sanna Torén Björling har träffat henne i hemmet i Princeton.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.