Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-18 21:49 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/k-popband-avbokas-fran-japansk-tv-show-efter-troja-med-atombomb/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

K-popband avbokas från japansk tv-show efter tröja med atombomb

BTS.
BTS. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP

Det sydkoreanska pojkbandet BTS skulle i dagarna ha uppträtt i en japansk tv-kanal, men uppträdandet ställdes in efter att tv-kanalen upptäckt en av bandmedlemmarnas kontroversiella t-tröjtryck – som föreställde en atombomb.

Den japanska tv-kanalen TV Asahi har ställt in ett uppträdande av det världskända sydkoreanska pojkbandet BTS med kort varsel. 

K-popbandet skulle ha medverkat i tv-programmet ”Music station”, men avbokades efter att det framkommit att en av medlemmarna tidigare burit en t-tröja med ett tryck föreställande atombombsmolnet över den japanska staden Nagasaki 1945.

Läs mer: Nordkoreanska hotet ”borta” – Sydkorea vänder blicken mot Japan 

Jimin, en av BTS sju medlemmar, hade på sig tröjan i ett avsnitt av bandets realityserie ”BTS: Bon voyage” från 2017. Intill bilden av atombomben, som USA släppte över Nagasaki mot slutet av andra världskriget, stod det: ”PATRIOTISM OUR HISTORY LIBERATION KOREA”.

Relationen mellan Japan och Sydkorea är fortfarande ansträngd efter det att Japan, som då koloniserade Koreahalvön, kapitulerade kort efter de amerikanska atombomberna över Nagasaki och Hiroshima och därmed förlorade Korea.

”Efter att ha talat med bandets agent om bandmedlemmens syfte med t-tröjan har vi tyvärr beslutat att ställa in framträdandet”, skrev företrädare för det japanska tv-programmet på sin hemsida. 

Läs mer: Kim Jong-Un ”djupt rörd” av sydkoreanska popstjärnornas sång 

BTS har själva bett om ursäkt för sin inställda medverkan i ”Music station”, dock utan att nämna anledningen till avbokningen.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.