Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-13 04:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/k-popstjarnan-goo-hara-hittad-dod-i-sitt-hem/

Kultur

K-popstjärnan Goo Hara hittad död i sitt hem

Goo Hara. Foto: Wong Maye-E/AP

En av Sydkoreas största popstjärnor hittades på söndagen död i sitt hem i Seoul. Goo Hara blev 28 år.

Goo Hara var sedan 2008 medlem av tjejbandet Kara men hade även en solokarriär som inleddes 2015 och en filmroll. Bandet blev mycket populärt.

Förra året drog sig Goo Hara tillbaka sedan hon blivit indragen i en konflikt med sin tidigare pojkvän som hotat med att offentliggöra en privat film som ”skulle göra slut på” hennes karriär.

Trots upprepade hot publicerade mannen aldrig filmen men dömdes i augusti ändå till villkorligt fängelsestraff för att ha hotat sin tidigare flickvän, skriver den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap.

Händelsen orsakade en storm av hatfula inlägg på sociala medier, inte mot mannen utan mot Goo Hara som tog mycket illa vid sig. I maj hittades hon medvetslös i sitt hem efter ett försök att ta sitt eget liv.

I ett inlägg på sitt Instagramkonto tidigare i år skrev Goo Hara:

”Jag beter mig som om jag inte vore trött, trots att jag är det, jag beter mig som att jag inte lider, trots att jag gör det.”

Orsaken till Goo Haras död är ännu inte fastslagen.

I mitten av oktober hittades en annan K-popstjärna, Sulli, död i sitt hem. De båda var nära vänner. Polisundersökningen visade senare att 25-åringen tagit sitt liv. Också hon hade drabbats hårt av hat på olika sociala medier, skriver Yonhap.

I en intervju med Gulf News sa Sulli att hon levde under stark press:

– Jag var under så stor press och jag kände mig ofta rädd. Jag gjorde vad någon sa till mig utan att få veta varför, sa hon då.

K-pop är en förkortning av Korean pop och står för inhemsk popmusik från Sydkorea.