Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Kändisar i kostym mot cancer

Den svenska kändiseliten tar på sig kostymen i kampen mot prostatacancer. Fotografen Morgan Norman har tillsammans med stylisten Gorjan Lauseger skapat fotoutställningen "Costume" som hyllar det svenska herrmodet och kostymen.

Kostymbärarna som porträtteras är Henrik Schyffert, Kristian Luuk, Johan Rheborg, Kodjo Akolor, Rikard Wolff, Matias Varela, Gustaf Hammarsten, Simon J Berger, Måns Herngren, Jonas Karlsson, Martin Wallström, Björn Gustafsson och Andreas Wilson.

– Jag älskar att plåta herrmode och har alltid varit fascinerad av kostymer, säger Morgan Norman. Modellerna är handplockade av mig efter kriteriet att de stärker kostymen.
Utställningen är ett välgörenhetsprojekt där alla intäkter oavkortat går till Prostatacancerfonden. Varje porträtt auktioneras ut i två upplagor, och utropspriset ligger mellan 6 000 och 12 000 kronor.

– Det är inte säkert att folk vill ha en kostymklädd Henrik Schyffert på väggen, säger Norman. Rent krasst kanske vi inte säljer något. Men med kampanjen får vi folk att uppmärksamma prostatacancer.

Utställningen sker i samarbete med Plaza Magazine och äger rum på Lydmar Hotel i Stockholm från den 12 december och en månad framåt.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.