Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-03 03:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/kandisarna-donerar-miljoner-under-viruskrisen/

Kultur

Kändisar donerar miljoner under viruskrisen

Rihanna har skänkt fem miljoner dollar.
Rihanna har skänkt fem miljoner dollar. Foto: Evan Agostini

Ett flertal amerikanska kändisar donerar nu pengar till välgörande ändamål för att hjälpa dem som drabbas av coronaviruset. Artisten Rihanna rapporteras ha skänkt fem miljoner dollar till en stiftelse hon själv grundat, som ska fördela medlen.

TT Text

Enligt sajten TMZ har Rihanna bestämt sig för att stötta organisationer som hjälper utsatta områden under coronakrisen med motsvarande 52 miljoner kronor. Pengarna går via hennes egen stiftelse Clara Lionel Foundation, som hon grundade 2012. De ska användas till att hjälpa sjukvårdspersonal och till inköp av nödvändigt material. Bland annat har hon lovat en del av summan till hemlandet Barbados, där sex personer totalt har rapporterats vara smittade av coronaviruset, i ett land med 285 000 invånare.

Skådespelarparet Blake Lively och Ryan Reynolds donerar tillsammans över tio miljoner kronor till två olika välgörenhetsorganisationer i USA och Kanada. Kristen Bell, känd bland annat för ”Veronica Mars”, skriver på Instagram att hon har donerat 150 000 dollar, motsvarande över 1,5 miljoner kronor, till organisationen No kid hungry i USA.

”Jag uppmuntrar alla som kan dela med sig av det de har att donera. Varje liten summa kan hjälpa, så att vi kan ta oss igenom det här tillsammans”, skriver hon.

Andra kändisar som har donerat pengar till olika organisationer är bland andra Lady Gaga, Jimmy Fallon, Justin Timberlake och Vanessa Hudgens. Britney Spears väljer en lite annorlunda väg och tillkännagav via sociala medier att hon kommer att välja ut tre av sina fans och sedan betala alla deras utgifter om de befinner sig i ekonomisk nöd, skriver CNN.

Initiativet kommer från hashtaggen #doyourpartchallenge, där människor ska dela med sig för att hjälpa andra under pågående kris och sedan nominera tre andra personer de följer att göra samma sak. Britney Spears nominerade Will Smith, Kate Hudson och sin pojkvän Sam Asghari.