Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-17 10:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/katalonien-startar-ny-delegation-i-stockholm/

Kultur

Maria Schottenius: Katalonien startar ny delegation i Stockholm

Jaume Cabré Foto: Z5456 Arno Burgi

Spännande att se om den nya utrikesministern kommer till kulturprogrammet på Kataloniens nationaldag på Medelhavsmuseet, tycker Maria Schottenius.

Är det någon som har hört talas om Pep Guardiola, Manchester Citys tränare och enligt hemmaexpertisen världens bäste fotbollstränare? Dessutom katalansk aktivist. 

Han är från Barcelona och nu har hans syster, Francesca Guardiola, även hon en stjärna fast på en mer intellektuell planhalva, varit med om att starta en nordisk delegation för Kataloniens regionregering. 

Under onsdagen, på Kataloniens nationaldag, har delegationen sitt första kulturevenemang i Stockholm. Det är kring den katalanske författaren Jaume Cabré, som i år kommit med boken ”Rösterna från floden” och 2017 fick Kulturhuset Stadsteaterns internationella litteraturpris för den tjocka romanen ”Jag bekänner” översatt från katalanskan av Jens Nordenhök och utgiven på Nilsson förlag. 

Förutom Jens Nordenhök deltar journalisten Stina Dabrowski och DN:s före detta kulturchef, historikern Henrik Berggren. Spännande att se om den nya utrikesministern kommer klockan 18 till Medelhavsmuseet?