Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-21 06:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/kevin-hart-ber-om-ursakt-igen/

Kultur

Kevin Hart ber om ursäkt igen

Kevin Hart upprepar sin ursäkt och ger för första gången sin förklaring till de kritiserade tweets.
Kevin Hart upprepar sin ursäkt och ger för första gången sin förklaring till de kritiserade tweets. Foto: Karin Törnblom/IBL Bildbyrå

Kevin Hart upprepar sin ursäkt och ger för första gången sin förklaring till de kritiserade tweets som fått honom att lämna uppdraget som värd för Oscarsgalan.

Rätta artikel

I december lämnade Hart hedersuppdraget att leda världens största gala efter kritik mot uttalanden han gjorde på Twitter för flera år sedan. I det egna radioprogrammet " Straight from the Hart " ber han nu om ursäkt för de flera år gamla kommentarerna:

– Jag förstår att folk har blivit sårade, jag förstår vad de här orden betyder. Förlåt, jag är ledsen, säger han och fortsätter:

– Vid den tidpunkten var det här vår dumma jargong. Vi trodde att det var okej att prata så med varandra. Sedan insåg vi att, jävlar, det här är fel nu. För nu befinner vi oss bland personer från hbtq-samhället och nu är jag medveten om hur dessa ord får dem att känna och jag förstår varför de blir sårade.

I en intervju med Ellen DeGeneres i början av januari framkom det att Oscarsakademin gärna vill ha Hart tillbaka, men han har inte gett något besked.

Läs också: Oscarsgalans värd hoppar av efter homofobiska uttalanden

Läs också: Hart kan leda Oscarsgalan trots allt