Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-21 10:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/kite-kraschade-operans-sajt-igen/

Kultur

Kite kraschade Operans sajt – igen

Kite. Foto: Lisabi Fridell

När biljetterna till electropopduon Kites spelning på Operan skulle släppas i september kraschade deras sajt av trycket. Och det blev inte bättre lycka med biljetterna till extrakonserten. Även kön till den andra spelningen har nu pausats, på grund av problem med servern.

TT Text

När den får för många anrop skjuts biljettsystemet i sank, förklarar Operan i ett ursäktande inlägg på sociala medier, och skriver: ”Vi ber om ursäkt igen. Vi måste se vad som händer. Återkommer. PS. Skicka mer Losec. Nu”.

Duon utgörs av sångaren Nicklas Stenemo och keyboardisten Christian Berg. Inför konserten har de samarbetat med tonsättaren Jonas Valfridsson och kompositören Jukka Rintamäki och får sällskap på scen av Kungliga Hovkapellet. Filmaren Andreas Nilsson, känd för sitt arbete med band som The Knife, står för konsertens visuella innehåll.

Både den utsålda konserten och extrakonserten är den 22 november.