Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-03 12:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/klubben-mest-salda-boken/

Kultur

”Klubben” mest sålda boken

Matilda Gustavsson
Matilda Gustavsson Foto: Kevin Chang

DN-skribenten Matilda Gustavssons ”Klubben” och Carl-Johan Forssén Ehrlins barnbok ”Kaninen som så gärna ville somna” är de mest sålda böckerna i Sverige, under årets första kvartal. 

TT Text

På tredje plats ligger Nina Wähäs ”Testamente”. Andra böcker i topp är bland andra Jo Nesbøs ”Kniv”, Anna Janssons ”Dödslistan” och Patrik Svenssons ”Ålevangeliet”.

För första gången redovisas bokförsäljningsstatistiken över mest sålda verk nu på kvartalsnivå. Bokhandlareföreningen och Förläggareföreningen delar också in statistiken i två kategorier, räknat i kronor och volym.

Och den bok som drog in mest pengar är ”Sveriges rikes lag 2020”, följd av Nora Roberts ”Förövarna”. Matilda Gustavssons ”Klubben” hamnar även på denna lista, som den tredje mest inkomstbringande boken. Även Karin Wahlbergs ”De drabbade”, Patrik Svenssons ”Ålevangeliet” och Ann Cleeves ”Albatross” hamnar högt upp bland de som sålt mest räknat i kronor.