Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-27 03:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/kobe-bryants-barnbok-raderades/

Kultur

Kobe Bryants barnbok raderades

Kobe Bryant var en av basketens verkliga superstjärnor.
Kobe Bryant var en av basketens verkliga superstjärnor. Bild: Matt Slocum/AP

Den kände brasilianske författaren Paulo Coelho har raderat ett utkast till en barnbok som han och Kobe Bryant skrev tillsammans, rapporterar flera medier.

TT Text

När det stod klart att den legendariske basketspelaren hade dött i en helikopterkrasch twittrade Coelho att han tar bort manuskriptet. Han bifogade en skärmdump från en konversation i somras när de kom överens om att skriva boken.

– Jag raderade den eftersom det inte skulle vara vettigt att publicera den utan honom. Det skulle varken tillföra honom eller hans familj något relevant, säger han till nyhetsbyrån AP.

Enligt Coelho var meningen med boken att inspirera barn från fattiga förhållanden till att övervinna motgångar med hjälp av idrott.

Kobe Bryant, hans 13 år gamla dotter Gianna och ytterligare sju passagerare omkom i olyckan, som inträffade i Kalifornien i söndags.

Läs mer:

Kulturvärlden sörjer Kobe Bryant 

Basketstjärnan Kobe Bryant död i helikopterkrasch