Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

”Kobras” program om Ungern frias

I oktober sände SVT:s kulturprogram "Kobra" ett reportage om de politiska förändringarna i Ungern. Programmet anmäldes till Granskningsnämnden för radio och tv av flera personer som ansåg att det var partiskt - men nu frias reportaget.

Granskningsnämnden skriver att politiska partier "får godta en relativt långtgående kritik innan det kan krävas att partierna i fråga måste ges tillfälle att bemöta kritiken".

Programmet kritiserades bland annat av Ungerns ambassadör Lilla Makkay, som ringde upp "Kobras" programledare Kristofer Lundström för att ge sin syn på inslaget. Efter programmet gick även det ungerska samhällsmagasinet "Lenyeg" ut med att de skulle göra ett eget reportage i Sverige för att söka bakgrunden till inslaget.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.