Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-26 15:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/kollektiv-kamplat-ska-ge-hopp-i-coronakrisen/

Musik

Kollektiv kamplåt ska ge hopp i coronakrisen

Sarah Dawn Finer.
Sarah Dawn Finer. Foto: Janerik Henriksson/TT

Sarah Dawn Finer, Magnus Carlsson och Helene Sjöholm är några av de artister som sjunger ”Vi håller ut”, en nyinspelad låt och musikvideo tillägnad alla som på olika sätt är påverkade av covid-19 eller ”kämpar med coronakrisens eländen”, enligt pressmeddelandet.

TT Text

Initiativet kommer från producenten och musikvideoregissören Mikael Gustafsson, som fick idén när han hörde en cover av låten ”Resistiré” som några spanska artister hade spelat in från sina hemkarantäner.

Tillsammans med kollegan Fredrik Thomander fick han svenska artister att tacka ja till att göra samma sak i ett ideellt projekt. Alla intäkter ska skänkas till vården.

”Hela projektet har handlat om att se andra – för att kanske bli sedd tillbaka. Ingen i Sverige är opåverkad av pandemin, även om den slår på olika sätt så gör det lika ont” säger Mikael Gustafsson i ett pressmeddelande.

Den svenska texten är skriven av Ingela ”Pling” Forsman. Ett femtiotal svenska artister och musiker medverkar i produktionen.

Läs fler musiknyheter