Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 02:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/konspirationsteorier-i-sociala-medier-skapar-vag-av-5g-sabotage/

KULTUR

Konspirationsteorier i sociala medier skapar våg av 5G-sabotage

En 5G mast Pelt i Nederländerna sattes i brand 18 april 2020 efter att en konspirationsteori, som fått stor spridning i sociala medier, menar att masterna gör människor sjuka i covid-19.
En 5G mast Pelt i Nederländerna sattes i brand 18 april 2020 efter att en konspirationsteori, som fått stor spridning i sociala medier, menar att masterna gör människor sjuka i covid-19. Foto: Yorick Jansens/TT

Nu byggs 5G-nät över hela världen. En konspirationsteori som fått stor spridning i sociala medier – även av kända kulturpersonligheter – menar att masterna gör människor sjuka i covid-19. Det har lett till en våg av sabotage över Europa.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.