Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Konst

130 uttagna till vårsalongen

Jurygruppen på Liljevalchs i Stockholm har gjort sitt val. 2012 får 130 konstnärer delta i vårsalongen - 74 kvinnor och 56 män. En av deltagarna är sångerskan Caroline af Ugglas som tävlade i Melodifestivalen 2007 och 2009.

De uttagna kommer från hela landet, från Nybrostrand i söder till Luleå i norr. Den äldsta deltagaren är 78 år och den yngsta 21. Årets jurygrupp består av konstnärerna Ernst Billgren, Annika von Hausswolff och Peter Johansson med konsthallschefen Mårten Castenfors som ordförande. Vårsalongen ingivs den 27 januari och pågår fram till och med den 25 mars.

Totalt hade 2.136 konstnärer skickat in bidrag till utställningen. Statistiskt sett har antalet inskickade verk ökat stadigt sedan 2007 då juryn hade att ta ställning till 1 528 sökande.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.