Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-20 18:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/konst-form/civilisationens-vagga-drabbat-av-plundring-och-forodelse/

Konst

”Civilisationens vagga” drabbat av plundring och förödelse

I augusti förstörde IS ett flera tusen år gammalt tempel i Palmyra.
Bild 1 av 4 I augusti förstörde IS ett flera tusen år gammalt tempel i Palmyra.
Foto: AP
Fotot publicerades på jihadistgruppens hemsida den 22 juni, 2015, och visar på hur två ur Islamiska staten står på resterna av två mausoleer, som förstörts i Palmyra.
Bild 2 av 4 Fotot publicerades på jihadistgruppens hemsida den 22 juni, 2015, och visar på hur två ur Islamiska staten står på resterna av två mausoleer, som förstörts i Palmyra.
Foto: AP
Bild 3 av 4 Fotot publicerades på jihadistgruppens hemsida den 22 juni, 2015, och visar hur ett mausoleum förstörs i Palmyra.
Foto: AP
Bilden från Palmyra, tagen i slutet av augusti, visar att det antika templet Bels huvudbyggnad i Palmyra, blivit förstörd, enligt UNESCO.
Bild 4 av 4 Bilden från Palmyra, tagen i slutet av augusti, visar att det antika templet Bels huvudbyggnad i Palmyra, blivit förstörd, enligt UNESCO.
Foto: Ron Van Oers/AP

Kulturarvet i Irak och Syrien sprängs och plundras av islamister. Roven befaras nu vara deras näst största inkomstkälla och kraftsamling krävs av museivärlden.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in