Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Konst

Fotografiska öppnar museer i New York och London

Fotografiska i Stockholm expanderar. Nästa år öppnar man systermuseer i såväl New York som London.

Fotografiska i Stockholm har sedan starten 2010 haft ambitionen att verka på en internationell arena. Sedan flera år tillbaka har det funnits planer på att öppna filialer i bland annat Shanghai och New York.

Nu blir den senare platsen verklighet, kan museets chef Per Broman bekräfta för DN.

– Ja, det stämmer att vi öppnar i New York. Museet öppnar under den andra hälften av 2018 i en större fastighet på Manhattan, nära Park Avenue South. Dessutom öppnar vi filial i London något senare, säger Per Broman som inte vill ge fler detaljer i nuläget.

Enligt sajten The Art Newspaper ska det brittiska systermuseet, som fått namnet London Museum of Photography, husera i östra delen av huvudstaden i närheten av konstgalleriet Whitechapel Gallery.

”Fotografiska har sedan länge letat efter möjliga lokaler i London, en av världens mest dynamiska städer när det kommer till fotografi. Whitechapel, som är ett av Londons mest dynamiska områden blir en perfekt plats”, säger Fotografiskas Tommy Rönngren i ett uttalande, enligt tidningen.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.