Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Konst

Fotografiska öppnar museer i New York och London

Fotografiska i Stockholm expanderar. Nästa år öppnar man systermuseer i såväl New York som London.

Fotografiska i Stockholm har sedan starten 2010 haft ambitionen att verka på en internationell arena. Sedan flera år tillbaka har det funnits planer på att öppna filialer i bland annat Shanghai och New York.

Nu blir den senare platsen verklighet, kan museets chef Per Broman bekräfta för DN.

– Ja, det stämmer att vi öppnar i New York. Museet öppnar under den andra hälften av 2018 i en större fastighet på Manhattan, nära Park Avenue South. Dessutom öppnar vi filial i London något senare, säger Per Broman som inte vill ge fler detaljer i nuläget.

Enligt sajten The Art Newspaper ska det brittiska systermuseet, som fått namnet London Museum of Photography, husera i östra delen av huvudstaden i närheten av konstgalleriet Whitechapel Gallery.

”Fotografiska har sedan länge letat efter möjliga lokaler i London, en av världens mest dynamiska städer när det kommer till fotografi. Whitechapel, som är ett av Londons mest dynamiska områden blir en perfekt plats”, säger Fotografiskas Tommy Rönngren i ett uttalande, enligt tidningen.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.