Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Konst

Jamtli stoppar verk av Lars Vilks

Foto: Björn Lindgren / Scanpix
Jamtli, länsmuseet Östersund, bokar av ett verk med Lars Vilks. Ledningen motiverar sitt beslut med att Vilks planerade deltagande i en antimuslimsk konferens i New York, arrangerad av Sion (Stop Islamization Of Nations) samt Vilks mediekommentarer om islam.

Lars Vilks verk skulle vara ett av flera i Jamtlis och Jämtlands läns konstförenings kommande höstutställning ”Udda & jämt”.

De ansvariga bakom avbokningen poängterar i ett pressmeddelande att Stiftelsen Jamtli försvarar både yttrandefriheten och den konstnärliga friheten, men inte tänker fungera som ”en plattform för den typ av budskap som Lars Vilks fört fram ”utan vill” verka för sammanhållning och respekt för minoriteters rättigheter och möjligheter”.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.