Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Konst

Lindberg De Geer avsäger sig ansvar för utställning

Marianne Lindberg De Geer har sagt upp sig från sin tjänst som konst- och designchef på Kulturhuset Stadsteatern.
Marianne Lindberg De Geer har sagt upp sig från sin tjänst som konst- och designchef på Kulturhuset Stadsteatern. Foto: Robin Haldert / TT

Marianne Lindberg De Geer avsäger sig allt ansvar för Makode Linde-utställningen på Kulturhuset. ”Jag tillåts inte längre ha någon som helst insyn” skriver hon.

Under måndagen sade Marianne Lindberg De Geer upp sig från sin tjänst som konst- och designchef på Kulturhuset Stadsteatern. En av anledningarna hon uppgav för uppsägningen var kontroversen kring namnet på Makode Linde-utställningen på Kulturhuset.

Marianne Lindberg De Geer menade i sin uppsägning att hon skulle ta fortsatt ansvar för Makode Linde-utställningen, som hon menar att hon själv tagit initiativet till.

Nu avsäger hon sig dock allt ansvar för utställningen ”Makode Linde” som öppnar den 30 januari. I ett öppet brev skriver hon:

”Eftersom jag, som curator, inte längre tillåts ha någon som helst insyn, vare sig i själva utställningen, i katalogens slutförande eller av planeringen av de två seminarierna, projekt som jag anser vara exceptionellt viktiga delar av presentationen av konstnären och aktivisten Makode Lindes arbete i Stadsteatern Kulturhuset, vill jag varken medverka med text i något sammanhang, (katalog eller annan presentation) eller stå som curator för utställningen”.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.