Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-22 17:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/konst-form/lotta-jonson-varfor-kraver-inte-design-sverige-respekt-for-glasformgivningen/

KONST

Lotta Jonson: Varför kräver inte Design-Sverige respekt för glasformgivningen?

Epos över en glasbygd, heter en utställning på The Glassery i Stockholm med glasformgivaren Olle Brozéns på ytan stillsamma statement över läget i det småländska glasriket (visas t o m 31 mars). På stora vaser avbildar han gamla bymiljöer: lanthandeln, patronvillan och bensinmacken i ”centrum”. Släckningen av ugnen i Åfors i höstas blev något av en slutpunkt för honom. Där jobbade ungefär 100 personer så sent som år 2000.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.