Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-16 17:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/konst-form/pa-skattjakt-bland-knarkare-och-hemlosa/

Konst

På skattjakt bland knarkare och hemlösa

Bild 1 av 6 Besökarna kan vandra i området virtuellt i sin dator eller ta med sig surfplattan och besöka platserna på riktigt. De röda punkterna markerar ställena där konstverket utspelar sig.
Bild 2 av 6 Någon har skrivit ”satan” med röd färg i ett isblock. Allt eftersom konstprojektet fortskrider i vår och sommar kommer nya, allt mörkare platser att öppnas upp för betraktarna.
Bild 3 av 6 Under en bro hittade Leif Claesson en installation föreställande en katt. I den gamla bildelen ligger tomma kattmatsburkar, och framför har någon placerat en död mus.
Bild 4 av 6 Strax nedanför Gullmarsplan bodde Limmannen i ett litet hembyggt tvåvåningsskjul. Hans hus brändes ned, och han försvann.
Bild 5 av 6 Lars Hansson tar en bild med surfplattan som sedan kan skickas upp på diskussionsforumet.
Bild 6 av 6 Leif Claesson (till höger) har dokumenterat området runt Årstaviken sedan tidigt 90-tal. Lars Hansson står för programvaran och apparna som ingår i verket.

I konstprojektet ”Parken” blandas fotografi, installation, stadsvandring och spel. Publiken uppmanas att själv uppsöka området runt Årstaviken, där uteliggare och narkomaner lever i skymundan.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in