Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Konst

”Skriet” visas i New York

Edvard Munchs "Skriet" ska visas på Museum of Modern Art (Moma) i New York, uppger SVT:s "Kulturnyheterna". Målningen visas från den 24 oktober och ett halvår framåt, och museet räknar med god publiktillströmning.

– Vi hoppas kunna bibehålla en normal ström av besökare, och kunna visa den så att allmänheten kan se den på bästa sätt. Men om situationen kräver det, kanske vi måste dela ut tidsbundna biljetter, säger museichefen Glenn D Lowry till New York Times.

Målningen såldes för närmare 120 miljoner kronor i våras. "Skriet" finns i fyra versioner, varav övriga tre finns på Munchmuseet och Nasjonalmuseum i Oslo. Målningen som ska till Moma skapades av Munch 1895.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.