Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Konst

”Straffkultur” på Kungliga konsthögskolan utreds

En avgångsutställning på Kungliga konsthögskolan.
En avgångsutställning på Kungliga konsthögskolan. Foto: Janerik Henriksson / TT

I den anonyma anmälan mot Kungliga konsthögskolan riktades hård kritik mot skolans ”kaotiska arbetsmiljö” och den före detta rektorns ”vanstyre”. Nu kommer anmälan att utredas.

Universitetkanslerämbetet (UKÄ) har tagit ställning till den anonyma skrivelsen, undertecknad ”stora delar av Kungl. Konsthögskolans personal”. I sitt beslut meddelar UKÄ att man nu ska utreda ärendet vidare, skriver SR:s ”Kulturnytt”

I den remiss som nu skickas till lärosätet uppges att anonyma ärenden endast utreds om de anses vara av större vikt utifrån ett tillsynsperspektiv.

Rektorn Marta Kuzma, som i skrivelsen anklagades bland annat för toppstyrning, mobbning, nepotism och för att vara orsak till ett ökat antal sjukskrivningar, valde nyligen att lämna sitt uppdrag i förtid.

Läs mer: Hur kunde det gå så långt på Konsthögskolan?

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.