Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-20 22:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/konst-form/stressig-slutfas-for-artipelag/

Konst

Stressig slutfas för Artipelag

Fortfarande byggs det febrilt på det enorma Arkipelag, ritat av arkitekt Johan Nyrén. Högst upp kommer finrestaurangen Baggen att ligga med utsikt över Baggensfjärden. Den nakna betongen har gjutits i delar som lämnar en organisk yta – men i de tjocka väggarna ligger stålbalkar som kan hindra de kraftigaste fordon vid ett eventuellt inbrott.
Bild 1 av 4 Fortfarande byggs det febrilt på det enorma Arkipelag, ritat av arkitekt Johan Nyrén. Högst upp kommer finrestaurangen Baggen att ligga med utsikt över Baggensfjärden. Den nakna betongen har gjutits i delar som lämnar en organisk yta – men i de tjocka väggarna ligger stålbalkar som kan hindra de kraftigaste fordon vid ett eventuellt inbrott.
Foto: Jonas Lindkvist
Stora delar av konsthallen har norrljus och kompletteras inomhus med ett stort system av lysrör och punktbelysning.
Bild 2 av 4 Stora delar av konsthallen har norrljus och kompletteras inomhus med ett stort system av lysrör och punktbelysning.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 3 av 4 Konsthallschefen Bo Nilsson i den stora hall som kommer att hysa flera utställningar per år. ”Platsens själ” är först ut.
Foto: Jonas Lindkvist
Intill den stora hallen ligger fyra kabinett med få räta vinklar.
Bild 4 av 4 Intill den stora hallen ligger fyra kabinett med få räta vinklar.
Foto: Jonas Lindkvist
Konsthallschef, anställda och bygg­arbetare – just nu för de tillsammans en kamp mot tiden för att Artipelag ska bli klar. Den 3 juni öppnar konsthallen på Värmdö, en gigantisk skapelse för flera hundra miljoner.
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in