Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Konst

Två unga konstnärer belönade av Maria Bonnier Dahlins stiftelse

Maria Bonniers Dahlins stiftelse har delat ut årets stipendium på 100 000 kronor vardera till konstnärerna Lap-See Lam och Olle Norås, som båda bor och arbetar i Stockholm.

Lap-See Lam är uppväxt i en familj som har drivit en Kinarestaurang i Stockholm och hennes ambivalenta känslor till detta globala fenomen genomsyrar videoverkserien "Mother's Tongue", ett verk i samarbete med regissören Wingyee Wu. De har tagit fram en interaktiv app av samma typ som för turister, där Kinakrogen själv för sin talan och kameran sveper genom matsalar och kök i ett slag antropologisk undersökning. 

Olle Norås har en bakgrund som smed, skolad i klassiskt järnsmide. Numera arbetar han med skulptur, reliefer och stora abstrakta gouacher. De har en starkt organisk karaktär och påminner om landskap, sedda nära inpå markens vegetation eller utifrån rymden.

Stipendiaterna presenteras med en utställning på Bonniers konsthall våren 2018.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.