Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-31 08:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/konstbiennalen-i-venedig-skjuts-upp-till-2022/

Konst

Konstbiennalen i Venedig skjuts upp till 2022

”Sun & sea” (Marina), operaperformance av Rugile Barzdziukaite, Vaiva Grainyte och Lina Lapelyte på Venedigbiennalen 2019.
”Sun & sea” (Marina), operaperformance av Rugile Barzdziukaite, Vaiva Grainyte och Lina Lapelyte på Venedigbiennalen 2019. Foto: Andrej Vasilenko

Den världsberömda konstbiennalen i Venedig arrangeras härnäst först 2022, meddelar arrangören. Den sammanfaller därmed med nästa Documentautställning i tyska Kassel.

Konstbiennalen planeras nu att öppna 24 april 2022 och avslutas 27 november rapporterar The Art Newspaper. Documenta i Kassel ska öppna 18 juni och pågå till 25 september samma år. 

Beslutet har föregåtts av att också arkitekturbiennalen i den italienska staden har flyttats fram till maj 2021. Arrangören understryker att det är ”omöjligt att gå framåt inom de fastställda tidsgränserna”. Som skäl anges en rad svårigheter orsakade av coronakrisen. 

Den kommande konstbiennalen i Venedig blir den 59:e i ordningen.